luni, 18 iunie 2012

Prajitura cu Rubarba

Nu stiu daca va place sau nu rubarba dar eu am descoperit-o in acest weekend. Nestiind exact ce se poate face cu ea, cum sa o aleg , cum se curata sau de ce cantitate am nevoie am decis sa aflu dupa ce am cumparat-o…
Asadar, rubarba  este o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina, fiind originara din Asia sau America de Nord. Din rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi sau marmelade. Se foloseste pentru prepararea prajiturilor, a tartelor, a inghetatelor, dar si la prepararea aperitivelor, in stare proaspata sau ca si garnitura sub forma de sosuri, la prepararea mancarurilor pe baza de legume si carne. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita pentru acrirea ciorbelor. Este foarte racoritoare, de aceea este preferata pentru deserturile din zilele calduroase de vara. Gasiti si mai jos informatii despre rubarba. Reteta este preluata de la Lumea Retetelor.

Daca v-am convins, notati asa:

Ingrediente:
200 gr rubarba (aprox 3 tije subtirele)
50 gr unt
gris pentru forma
2 oua
50 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
100 gr branza slaba de vaci
100 gr marmelada de portocale/ mere
½ lingurita coaja de lamaie rasa
½ lingurita ghimbir ras proaspat/ macinat
250 gr faina simpla
2 lingurite praf de copt
zahar pudra

Se spala tijele de rubarba, se decojesc  de partile atoase si se taie oblic in bucati lungi de 2 cm.
Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Se unge cu unt o forma cu fundul  detasabil (de tort/ tarta) cu diametrul de 24/ 26 cm si se presara cu gris.
Intr-un castron se bat ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se inglobeaza untul topit la cuptorul cu microunde cand acesta s-a racorit. 
Se adauga branza de vaci, marmelada, coaja de lamaie si ghimbirul.
Separat se amesteca faina cu praful de copt (eu am folosit praf de copt cu sofran de la Dr. Oetker, vi-l recomand, prajiturile vor avea o culoare mai galbuie) 
si se dau prin sita pentru a nu forma cocoloase.
Se adauga in compozitia  obtinuta anterior si se amesteca pana la omogenizarea completa.
Se rastoarna compozitia in forma (aluatul va fi usor elastic), se intinde cu ajutorul unei linguri/ spatule iar deasupra se aranjeaza bucatile de rubarba.
Se coace 50 de minute la 180 gr C.
Se scoate prajitura si se lasa sa se racoreasca in forma.
Se pudreaza cu zahar in momentul servirii.
Se poate servi cu smantana, crema de branza sau iaurt.
Enjoy!
Info Rubarba:
Rubarba este disponibila din aprilie pana in iunie. Se aleg tulpini ferme si crocante, se evita cele moi.
Se pastreaza la frigider, fara sa fie spalata in prealabil, maxim 1 saptamana. Feliile de rubarba pot fi congelate pentru maxim 9 luni.

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena