duminică, 17 iunie 2012

Pui cu Bambus in Sos Alb

Aceasta este una dintre retetele cu care am participat si castigat concursul cu premii chinezesti organizat de Andreea's Chinesefood blog careia ii multumesc foarte mult pentru tot.

Ingrediente:
1 piept de pui
70 g bambus din conserva, lamele
150 ml supa de pui
1 bucatica de ghimbir
2 catei de usturoi
1 fir de ceapa verde
2 lingurite amidon
2 linguri sos de soia
2 lingurite  vin de orez
2 lingurite ulei vegetal
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
Se taie pieptul de pui fasii, nu foarte subtiri.
Peste pieptul de pui se adauga ½  lingurita sare, o lingura sos de soia,
o lingurita vin de orez si 1 lingurita amidon.
Se lasa amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se taie ghimbirul fasiute subtiri.
Apoi se taie partea alba de la ceapa in fasii subtiri iar partea verde oblic in fasiute mai scurte.
In supa de pui se pun restul ingredientelor: ½ lingurita sare, zaharul,
lingura de sos de soia, restul de amidon si uleiul de susan.
Se adauga intr-o tigaie o lingurita de ulei vegetal si se prajiesc fasiile de pui.
Se scot din tigaie si se lasa deoparte.
Se pune in intr-un wok cealalta lingurita de ulei iar la calit 
partea alba de la ceapa si ghimbirul taiat fasiute.
Dupa ce s-au calit cateva secunde se adauga si cei 2 catei de usturoi zdrobiti (pentru aroma).
Dupa ce se scoate usturoiul, se adauga lamelele de bambus si se mai caleste 1 minut.
Apoi se adauga fasiile de pui prajite si supa condimentata.
Se mai lasa cateva secunde pana sosul se ingroasa.
Se garniseste cu ceapa verde. Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena