joi, 11 octombrie 2012

Dip Picant din Fasole Rosie

Ideea de a pregati acest dip picant (o excelenta sursa de fibre!) mi-a venit odata cu organizarea unui nou concurs de catre Teo's Kitchen impreuna cu Afaf.ro, concurs ce are ca tema amestecul de condimente
Condimentul de baza ales pentru aceasta reteta este chimionul, un condiment pe care eu nu l-am gasit prea usor, trebuie sa recunosc asta. Cautand acest condiment extrem de aromat, am constatat ca semintele de chimen, chimion, fenicul si anason sunt foarte asemanatoare. Regulile concursului fiind insa extrem de clare (condimentele din lista ce pot fi utilizate din cele enumerate mai sus sunt doar chimionul si anasonul) am ales sa pregatesc acest dip picant cu chimion, dip care nu este altceva decat un sos rece, de consistenta unei paste, care se poate servi alaturi de chipsuri, tortilla, lipie, paine prajita, bastonase, etc.
Revenind insa la condimente, in urma analizei (defect profesional!) comparative, am constatat ca aroma chimenului este usor dulce si intepatoare, iar gustul picant. Chimionul insa este mai amarui, dar are o aroma puternica si foarte diferita de tot ce am incercat pana acum. In general, chimionul este folosit in prepararea mancarurilor mexicane si marocane.
Acest condiment m-a surprins in mod placut, cu siguranta o alegere inspirata in lista propusa pentru acest concurs!
Daca toate aceste arome se imbina perfect pentru a satisface si cele mai rafinate gusturi ramane sa decida juriul concursului condimentat si cei ce vor accepta provocarea de a incerca aceasta reteta!

Ingrediente:
2 cutii fasole rosie (400 gr/ cutie)
2 linguri otet din vin alb
1 lingura suc de lamaie, proaspat stors
4 cepe verzi, feliate subtire
Paleta de Condimente:
2 lingurite chimion 
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita rasa coriandru
1 chili 
Daca doriti ca dip-ul sa aiba o textura mai groasa, strecurati fasolea si nu folositi blender-ul, ci sfaramati-o cu furculita sau pasatorul de cartofi, mixtura nu trebuie sa fie foarte omogena.
Se adauga otetul, sucul de lamaie, praful de usturoi, semintele de chimion si coriandru macinate si se amesteca bine totul. 

Se incorporeaza ceapa verde si ardeiul chili tocat marunt. 
O bogatie de arome ce va va umple casa!

Pofta buna si bafta tuturor participantilor la concurs!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena