duminică, 30 iunie 2013

Clafoutis cu Cirese II


Varianta II, deci se intelege de la sine ca este o prajitura extrem de apreciata (si simpla, cum v-am obisnuit)! Prima varianta, cu o textura mai umeda, o puteti vedea aici
Reteta de azi am luat-o de la Diana/ Disturbingly Delicious (multumesc muuult!) pe care va invit sa o vizitati, va va impresiona cu siguranta! Din momentul in care am vazut pozele ei am visat continuu la Clafoutis marca Gordon Ramsay! Prajitura este intr-adevar senzationala, aromata, usoara, cu o consistenta pufoasa! Clafoutis-ul se poate face cu orice fel de fructe insa cu cirese iese spectaculoasa! 


Ingrediente tava/ vas 26 cm:
2 oua
3 galbenusuri
100 g zahar
250 g smantana
300 g cirese cu samburi
50 g faina de migdale
15 g faina
1 praf sare
zahar pudra

Modalitate preparare:

  • Se spala ciresele si se scot samburii.
  • Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale macinate fin), sarea si zaharul.
  • Intr-un alt vas se amesteca ouale, galbenusurile si smantana apoi continutul se inglobeaza in compozitia de mai sus.
  • Se incinge cuptorul la 190 g C.
  • Se unge cu unt tava/ vasul si se pudreaza cu zahar pudra.
  • Se aseaza ciresele pe fundul tavii/ vasului si se pudreaza cu zahar pudra.
  • Se toarna incet compozitia in vas si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 - 50 de minute (daca folositi vase mai mici timpul de coacere va fi mai redus).
  • Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Sa aveti o saptamana usoara, oriunde va aflati!

1 comentarii:

Alina Avram spunea...

E delicios clafoutisul cu cireșe!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena