marți, 7 ianuarie 2014

Salata de Linte cu Halloumi


Propunerea mea de azi are legatura cu faptul ca cei mai multi dintre noi am exagerat cu mancarurile in perioada sarbatorilor. Fie ca o luati la pachet pentru un pranz delicios la serviciu, fie ca o serviti la cina, va povestesc, pe scurt, care sunt beneficiile acestei salate usoare.
Lintea este una dintre cele mai bogate surse de proteine alaturi de soia, fasole sau mazare si contine 60% din necesarul zilnic de fier. Dintre toate tipurile de linte (portocalie, maro, verde si neagra) am experimentat:
  • Lintea portocalie (rosie), care are un gust usor dulceag, devine galbena la fiert iar pentru ca se inmoaie destul de repede este indicata in prepararea piureurilor si a supelor-crema.
  • Lintea verde, care este considerata cea mai gustoasa datorita gustului usor piperat dureaza mai mult pana fierbe, iar boabele isi pastreaza forma, de aceea este recomandata pentru salate.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, foarte populara insa si in Grecia sau Turcia. De regula, este preparata din lapte de capra si de oaie si are proprietatea de a nu se topi la caldura, fiind servita de obicei fripta pe gratar. La noi o puteti gasi in magazinele cu specific turcesc. 
Reteta merge direct la Corina/ Pofta vine gatind! pentru provocarea Dulce Romanie!

Ingrediente 1 portie:
100 g linte verde
150 g branza Halloumi 
5 rosii cherry
sucul de la  ½ lamaie
1 lingura ulei de masline
¼ ceapa taiata solzisori
busuioc proaspat

Modalitate de preparare:
  • Lintea se pune in apa fierbinte si se fierbe in jur de 30 de minute apoi se scurge.
  • Branza se pune pe gratar cu putin ulei de masline, avand grija sa o intoarceti dupa cateva minute iar dupa ce s-a racit se taie cubulete.
  • Rosiile se taie jumatati, frunzele de busuioc se toaca apoi se amesteca intr-un castron toate ingredientele, obtinand astfel o salata foarte sanatoasa si hranitoare.
Reteta poate fi gasita si pe site-ul iCook.
Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena