vineri, 24 ianuarie 2014

Supa-Crema de Pastarnac cu Ghimbir


A venit iarna! Este atat de frig ca nu-mi mai vine decat sa stau intr-un colt sa citesc. Iar dupa evenimentele tragice ale acestei saptamani, nici sa vorbesc nu mai pot. 
Asadar, pe timp de iarna, va invit la supa. Ingrediente proaspete, arome deosebite si puternice intr-o supa-crema minunata (cu inspiratie de la Jamie!)! 


Ingrediente 8 portii:
1 conserva morcovi tineri/ 3 morcovi mari
2 teline
2 cepe medii
800 g pastarnac
o bucata ghimbir proaspat (cat o nuca)
2 catei de usturoi
ulei de masline
2 cuburi supa de legume
crengute coriandru proaspat/ patrunjel
sare, piper proaspat macinat

Modalitate de preparare:
  • Se curata legumele, se taie si se calesc intr-o tigaie aproximativ 10 minute.
  • In 1,8 l de apa fierbinte se dizolva cuburile de supa apoi se adauga legumele.
  • Se asezoneaza cu sare si piper.
  • Dupa ce legumele s-au fiert, se omogenizeaza supa cu ajutorul blenderului. 
  • Se serveste alaturi de crutoane si cu frunze de coriandru deasupra, dar se pot presara si seminte de dovleac :)
Reteta poate fi accesata si pe iCook.
Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena