marți, 20 octombrie 2015

Videzi si mentii alimentele proaspete mult mai mult timp


Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa gatiti rapid o ciorba sau o supa dar sa aveti sentimentul ca pregatirea ingredientelor necesita mai mult timp decat aveti la dispozitie?
Nu as da vina neaparat pe lipsa acuta de timp cu care se confrunta toata lumea, insa, in cazul meu, datorita managementului defectuos al acestuia (toate lucrurile facute pe graba, serviciu, copil, cumparaturi, obligatii, alergatura), mi se intampla frecvent: cumpar legumele necesare din piata (toamna entuziasmul este si mai mare!) iar cand ajung acasa constat ca pana curat legumele, fierbe ciorba/ supa si astept sa se raceasca, trece foamea aproape instantaneu.


In plus, legumele raman in sertarul frigiderul, se vestejesc pana saptamana urmatoare cand reiau tot procesul de la capat. Pe scurt: cheltuiala si risipa alimentara.
Solutia pe care am identificat-o recent a venit odata cu aparatul de vidat FoodSaver.


Cu ajutorul aparatului de vidat alimente de la FoodSaver am reusit sa pastrez legumele tocate (pregatite in pachetele destinate ciorbelor/ supelor, fie in varianta cruda sau oparite) la congelator in conditii optime si sa ma bucur de prospetimea lor.

Pe scurt: legumele (chiar si in situatia in care am cumparat o cantitate mai mare) nu au mai ajuns vestejite la gunoi, cheltuiala pentru achizitionarea lor nu a mai fost in zadar, am pregatit pachetelele in weekend astfel incat in timpul saptamanii am reusit sa gatesc ciorbele/ supele intr-un timp mult mai scurt.

Vidarea (extragerea aerului din interiorul ambalajului) prelungeste cu de 5 ori mai mult timp valabilitatea alimentelor fata de varianta clasica de conservare.



0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena