joi, 23 martie 2017

Cheesecake


Cand puneti mana pe o reteta buna, indiferent despre ce este vorba, pastrati-o! Este foarte usor sa o reinterpretati de fiecare data cand vreti sa o refaceti, fie ca schimbati tava in care ati pregatit-o, fie decorul...
Aceasta reteta de cheesecake este pentru mine una dintre acele retete pe care o pastrez si o refac din cand in cand. Pe aceasta am pregatit-o folosind branza de vaci pentru prajituri Pilos la 1 kg de la Lidl dar se poate folosi si crema de branza. Mi s-a parut perfecta pentru cheesecake pentru ca este fina si cremoasa. Pentru blat folosesc de regula biscuiti cu ovaz dar se pot folosi la fel de bine si cei graham sau digestivi. Pentru coaja de lamaie rasa, la Kaufland se gasesc din cele netratate, aroma insa este optionala, puteti pune doar vanilie.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Ingrediente tava 24 cm:
Blat:
250 g biscuiti cu ovaz/ graham/ digestivi
80 g unt, topit

Crema de branza:
1 kg branza de vaci 
240 g smantana grasa
200 g zahar
5 oua
1 lingura amidon 
1 varf de cutit de sare
coaja rasa de la o lamaie 
  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se macina biscuitii cu ajutorul unui blender sau se pot pune intr-o punguta si se pot pisa cu sucitorul. Amestecul nu trebuie sa fie neaparat perfect fin.
  • Se amesteca apoi untul si se tapeteaza fundul tavii de copt cu blatul din biscuiti.
  • Se da la cuptor pentru 13-15 minute apoi se lasa la racit.
  • Se reduce temperatura cuptorului la 150 g C si se pregateste crema de branza.
  • Intr-un vas incapator se amesteca branza de vaci, sarea, zaharul si amidonul.
  • Se adauga pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.
  • Se incorporeaza apoi amidonul, smantana si coaja de lamaie avand grija sa nu amestecati prea mult ci doar pana ce ingredintele se combina.
  • Se toarna crema in tava, peste crusta de biscuiti si se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 - 1 ora si 15 minute. 
  • Atentie! La finalul timpului de coacere se opreste cuptorul si fara a se deschide usa, se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor cel putin 1 ora - acest lucru va impiedica craparea.
  • Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet apoi se dezlipeste de marginile tavii folosind un cutit ascutit. Se lasa prajitura in tava.
  • Se raceste la frigider, de preferat peste noapte.
  • Se decoreaza cu fructe proaspete, in functie de preferinte.
Se serveste cu pofta, in speranta ca aveti rabdare sa asteptati atat!

Weekend placut!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena