luni, 27 martie 2017

Prajitura cu Afine & Lamaie


Cred ca stiti deja ca sunt un mare fan al prajiturilor, checurilor, pandispanurilor in forma de guguluf. Mai putin imi plac prajiturile cu creme (exceptie fac Paris Brest si eclerele), spre deloc cele insiropate. 
Prajitura de azi este una dintre preferatele mele, in special datorita texturii usor umede dar si combinatiei delicioase dintre afine si lamaie. Merita cu siguranta sa o incercati pentru ca se face foarte, foarte usor.

Ingrediente (la temperatura camerei):
225 g unt
6 oua
230 g smantana
380 g faina
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 praf de copt
350 g zahar
300 g afine proaspete
coaja rasa si sucul de la 2 lamai
  • Preincalziti cuptorul la 160 g C.
  • Ungeti tava cu unt.
  • Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul.
  • Separat, mixati untul cu zaharul pana ce compozitia devine pufoasa, aproximativ 7-8 minute apoi adaugati cate 1 ou, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Adaugati alternativ faina si smantana, amestecand usor pana se incorporeaza bine.
  • Amestecati sucul, coaja de lamaie si afinele.
  • Turnati amestecul in tava si coaceti prajitura aproximativ 1 ora si 20 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
  • Scoateti prajitura din tava dupa ce s-a racit.

Saptamana usoara!

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena