miercuri, 12 aprilie 2017

Tarta de Ciocolata cu Pere Fierte in Vin


Pentru iubitorii de ciocolata am pregatit o tarta cu pere fierte in vin, scufundate in crema ciocolatoasa, crocanta la exterior si fina la interior. Este imposibil sa nu va placa acest tip de desert si garantez pentru usurinta retetei. Noi ne-am cam batut pe ea, recunosc, desi eu nu ma omor deloc cu ciocolata neagra. Ce ziceti, ii dati o sansa?! Nu de alta dar este chiar reteta lui Jamie Oliver ;)

Ingrediete:
165 g faina 
35 g cacao
35 g faina de migdale/ alune
120 g unt rece
55 g zahar pudra
1 ou
1-2 linguri migdale, alune/ nuci tocate pentru decor 

Pere fierte:
250 ml vin rosu
250 g zahar
coaja curatata grosier de la 1 portocala si 1 lamaie
3 pere, decojite, taiate in 1/2 si cu cotorul si semintele scoase

Umplutura de ciocolata:
110 g zahar pudra
100 g unt
140 g ciocolata neagra
2 oua


Modalitate de preparare:
  • Intr-un castron se combina faina, faina de migdale, si cacaoa. 
  • Se incorporeaza untul apoi zaharul si oul. 
  • Din aluatul rezultat se formeaza o bila care se pune in folie alimentara si se da la frigider cel putin 3 ore.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 g C.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul si se aseaza in tava de tarta.
  • Se inteapa din loc in loc cu furculita, se pune peste o bucata de hartie de copt, peste hartie boabe de fasole/ naut/ orez si se coace 15 minute.
  • Dupa cele 20 de minute, se indeparteaza boabele si hartia de copt si se reintroduce tava in cuptor pentru cca 7 minute. Se lasa apoi la racit.
  • Se reduce temperatura cuptorului la 160 g C.
  • Intr-o craticioara la foc mediu se toarna vinul, se amesteca zaharul, coaja de lamaie si portocala si 500 ml apa.
  • Se adauga perele si se fierbe amestecul cca 20 de minute sau pana ce perele sunt moi. Se scot apoi pe o farfurie sa se raceasca.
  • Pentru umplutura de ciocolata, intr-o craticioara la foc mediu se pun 2 linguri de apa in care se dizolva 70 g de zahar.
  • Se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste.
  • Se da deoparte.
  • Separat, se topeste la bain-marie ciocolata si se toarna peste amestecul de unt apoi se lasa la racit.
  • Separat, se mixeaza cele 2 oua cu restul de 35 g de zahar si se incorporeaza usor in amestecul de ciocolata.
  • Se toarna umplutura in tava de tarta, peste aluat.
  • Se taie perele in sferturi si se aseaza in umplutura de ciocolata.
  • Se coace tarta cca 40 de minute apoi se lasa la racit.
  • Se scoate tarta din tava si se decoreaza cu migdale, alune/ nuci tocate.
Pofta buna!

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena