joi, 13 aprilie 2017

Tort de Ciocolata


Va doresc Paste fericit, plin de veselie si multe bucurii alaturi de familiile voastre! Va las mai jos reteta tortului cu iepurasi si oua :), facut din blat de pandispan, o reteta extrem de simpla, cum v-am obisnuit.

Ingrediente blaturi forma 18 cm:
200 g unt, la temperatura camerei
300 g faina
230 g kefir sau lapte batut, la temperatura camerei
50 g cacao
4 oua, la temperatura camerei
250 g zahar 
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare

Crema ciocolata intre blaturi:
150 g ciocolata amaruie
150 g frisca lichida

Crema ciocolata exterior:
120 g unt
300 g zahar pudra
120 ml lapte 
35 g cacao
2 lingurite extract de vanilie 

Decor:
100 g ciocolata amaruie

Modalitate de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
  • Se ung cu unt 2 forme de tort cu diametrul de 18 cm.
  • Se mixeaza untul cu zaharul.
  • Se adauga ouale, pe rand si se amesteca bine.
  • Se incorporeaza kefirul/ laptele batut.
  • Se adauga cacaoa si se omogenizeaza foarte bine compozitia.
  • Separat, se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus.
  • Se coc blaturile aproximativ 30-40 de minute apoi se lasa la racit.
  • Pentru crema de ciocolata dintre blaturi, se amesteca ingredientele intr-un vas la bain-marie iar dupa ce crema s-a racit, se poate pune intre cele 2 blaturi.
  • Pentru a imbraca tortul, crema se pregateste astfel: se mixeaza untul, se adauga apoi zaharul pudra, vanilia, jumatate din cantitatea de lapte si la final cacaoa. Daca crema este prea tare, adaugati lapte pana ajunge la o consistenta pe care sa o puteti intinde pe tort.
  • Dati crema la frigider cel putin 2 ore apoi o puteti intinde pe toata suprafata tortului.
  • Dupa ce si tortul imbracat in crema a stat cam 1-2 ore la frigider, puteti turna deasupra ciocolata amaruie topita la bain marie, dupa ce s-a racit putin.
  • Decorati apoi tortul cu oua si iepurasi de ciocolata.

0 comentarii:

© 2012 My Classic Cuisine, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena