Va doresc Paste fericit, plin de veselie si multe bucurii alaturi de familiile voastre! Va las mai jos reteta tortului cu iepurasi si oua :), facut din blat de pandispan, o reteta extrem de simpla, cum v-am obisnuit.
Ingrediente blaturi forma 18 cm:
200 g unt, la temperatura camerei
300 g faina
230 g kefir sau lapte batut, la temperatura camerei
50 g cacao
4 oua, la temperatura camerei
250 g zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare
Crema ciocolata intre blaturi:
150 g ciocolata amaruie
150 g frisca lichida
Crema ciocolata exterior:
120 g unt
300 g zahar pudra
120 ml lapte
35 g cacao
2 lingurite extract de vanilie
300 g zahar pudra
120 ml lapte
35 g cacao
2 lingurite extract de vanilie
Decor:
100 g ciocolata amaruie
Modalitate de preparare:
Modalitate de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 180 g C.
- Se ung cu unt 2 forme de tort cu diametrul de 18 cm.
- Se mixeaza untul cu zaharul.
- Se adauga ouale, pe rand si se amesteca bine.
- Se incorporeaza kefirul/ laptele batut.
- Se adauga cacaoa si se omogenizeaza foarte bine compozitia.
- Separat, se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus.
- Se coc blaturile aproximativ 30-40 de minute apoi se lasa la racit.
- Pentru crema de ciocolata dintre blaturi, se amesteca ingredientele intr-un vas la bain-marie iar dupa ce crema s-a racit, se poate pune intre cele 2 blaturi.
- Pentru a imbraca tortul, crema se pregateste astfel: se mixeaza untul, se adauga apoi zaharul pudra, vanilia, jumatate din cantitatea de lapte si la final cacaoa. Daca crema este prea tare, adaugati lapte pana ajunge la o consistenta pe care sa o puteti intinde pe tort.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu